
Mancare liofilizata
-
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise carne cu orez, 80 portii
Stoc limitat
Pret normal: PRP: 1.141 34 lei
Special Price 1.076 39 lei
Pret special -
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise mic dejun, pranz si cina, pentru 3 zile, 5480 calorii, 28 portii
Stoc limitat
Pret normal: PRP: 599 00 lei
Special Price 469 99 lei
Pret special -
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise mic dejun, pranz si cina, 60 portii
Stoc limitat
Pret normal: PRP: 970 13 lei
Special Price 795 59 lei
Pret special
-
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise pranz si cina, 120 portii, 13 feluri, valabilitate 25 ani
Stoc limitat
Pret normal: PRP: 1.883 00 lei
Special Price 1.544 29 lei
Pret special -
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise legume, 120 portii
Stoc limitat
Pret normal: PRP: 1.084 27 lei
Special Price 889 09 lei
Pret special -
favorite_border
Mancare liofilizata ReadyWise fructe, 120 portii
In stoc
Pret normal: PRP: 1.084 27 lei
Special Price 869 99 lei
Pret special
Ce este mancarea liofilizata?
Liofilizarea, cunoscuta si sub denumirea de "Freeze-drying" este cea mai eficienta metoda de conservare a mancarii. Procesul de liofilizare poate dura pana la 24 ore, in functie de tipul de produs. Aceasta metoda implica inghetarea alimentelor intr-o prima etapa, iar apoi reducerea presiunii si temperaturii pentru a permite apei sa treaca direct de la starea solida la cea gazoasa, prin sublimare. Prin liofilizare, mancarea isi pastreaza forma, textura, gustul si majoritatea nutrientilor, intrucat sublimarea se realizeaza la temperaturi scazute, care nu duc la deteriorarea componentelor alimentare. De asemenea, acest proces elimina aproape intreaga umiditate din produs, ceea ce contribuie la prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, permitandu-le sa fie depozitate mai mult timp fara a se deteriora.
Diferenta dintre alimentele liofilizate si cele deshidratate
Procesul de deshidratare poate altera gustul, aspenctul si proprietatile nutritive ale produselor din cauza expunerii la temperaturi inalte, pe cand prin liofilizare alimentele isi pastreaza gustul si nutrientii esentiali. De asemenea, prin procesul de liofilizare alimentele pot fi pastrate pana la 25 de ani pe raft, iar cele deshidratate au o valabilitate de pana la 3 ani. Un alt avantaj al alimentelor liofilizate este rehidratarea rapida. Acestea pot fi consumate in 15-30 de minute dupa adaugarea apei. De asemenea, alimentele liofilizate sunt usoare si ocupa mai putin spatiu in comparatie cu alte alimente conservate. Eliminarea majoritatii umiditatii reduce greutatea produselor, facandu-le usor de transportat si depozitat.
Cine poate consuma alimente liofilizate?
Alimentele liofilizate sunt ideale in situatii de urgenta si dezastre naturale. Atunci cand astfel de evenimente survin, accesul la alimente proaspete si resurse este adesea limitat, iar alimentele liofilizate pot fi salvatoare. Ele sunt usor de depozitat si au o valabilitate indelungata, ceea ce le face potrivite pentru stocare pe termen lung. De asemenea, persoanele implicate in expeditii si aventuri in zone izolate pot consuma alimentele liofilizate, deoarece asigura o sursa convenabila si usor de transportat de hrana, fara a compromite valoarea nutritiva. Aceste alimente sunt o solutie practica si eficienta pentru a asigura hrana in momente critice.