person Contul meu

Intra in contul tau Spy Shop!

0

Cosul meu

Suna-ne!
 
 

Mancare liofilizata

7 articole
Ordoneaza dupa

Ordoneaza dupa

Cele mai vandute
Pret crescator
Pret descrescator
Rating
Nr. Review-uri
Discount

Tabel  Lista 

Ce este mancarea liofilizata?

Liofilizarea, cunoscuta si sub denumirea de "Freeze-drying" este cea mai eficienta metoda de conservare a mancarii. Procesul de liofilizare poate dura pana la 24 ore, in functie de tipul de produs. Aceasta metoda implica inghetarea alimentelor intr-o prima etapa, iar apoi reducerea presiunii si temperaturii pentru a permite apei sa treaca direct de la starea solida la cea gazoasa, prin sublimare. Prin liofilizare, mancarea isi pastreaza forma, textura, gustul si majoritatea nutrientilor, intrucat sublimarea se realizeaza la temperaturi scazute, care nu duc la deteriorarea componentelor alimentare. De asemenea, acest proces elimina aproape intreaga umiditate din produs, ceea ce contribuie la prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor, permitandu-le sa fie depozitate mai mult timp fara a se deteriora.

Diferenta dintre alimentele liofilizate si cele deshidratate

Procesul de deshidratare poate altera gustul, aspenctul si proprietatile nutritive ale produselor din cauza expunerii la temperaturi inalte, pe cand prin liofilizare alimentele isi pastreaza gustul si nutrientii esentiali. De asemenea, prin procesul de liofilizare alimentele pot fi pastrate pana la 25 de ani pe raft, iar cele deshidratate au o valabilitate de pana la 3 ani. Un alt avantaj al alimentelor liofilizate este rehidratarea rapida. Acestea pot fi consumate in 15-30 de minute dupa adaugarea apei. De asemenea, alimentele liofilizate sunt usoare si ocupa mai putin spatiu in comparatie cu alte alimente conservate. Eliminarea majoritatii umiditatii reduce greutatea produselor, facandu-le usor de transportat si depozitat.

Cine poate consuma alimente liofilizate?

Alimentele liofilizate sunt ideale in situatii de urgenta si dezastre naturale. Atunci cand astfel de evenimente survin, accesul la alimente proaspete si resurse este adesea limitat, iar alimentele liofilizate pot fi salvatoare. Ele sunt usor de depozitat si au o valabilitate indelungata, ceea ce le face potrivite pentru stocare pe termen lung. De asemenea, persoanele implicate in expeditii si aventuri in zone izolate pot consuma alimentele liofilizate, deoarece asigura o sursa convenabila si usor de transportat de hrana, fara a compromite valoarea nutritiva. Aceste alimente sunt o solutie practica si eficienta pentru a asigura hrana in momente critice.

Produse recent vandute in Mancare liofilizata
Se incarca